måndag 26 januari 2009

Swedican Cake - The Cream Story


Lite bilder fran forsta veckan har i Denver. En host family till nagon i casten bjod in oss pa potluck i deras kyrka sa jag och Nicole (min roomie) bestamde oss for att gora en Swedican Cake, en svensk tarta pa amerikanskt vis. Snacka om att det blir lite kulturkrockar har och dar. Speciellt nar det kommer till gradden. Har har man namligen jatte-sot gradde. Tank er vanlig visp-gradde hemma plus 5 dl socker i... om inte mer! Det ar fruktansvart. Smakar bara socker. Jag lyckade i alla fall hitta 'vanlig' visp-gradde samt en fardig-uppvispad gradde sa jag tog bada... Nar vi kom hem hjalpte Nicole till med frukterna och att vispa upp gradden. Nicole hade aldrig vispat gradde tidigare och tyckte det var super-coolt med alla monster som blev i byttan, precis som ett litet barn :) Well, hon vispade upp gradden och jag smakade: nastan som hemma! N tyckte inte det smakade ett dugg och ville garna ha lite av den fardig-uppvispade gradden (dvs. den super-sooota!) som vi hade kopt. Visst tankte jag, en sked kan val inte skada. I nasta sekund hade hon tagit nastan hela burken av den sota gradden i min 'svenska' gradde! Too sweeet! Dock blev tartan tyckade anda och alla alskade den!



"... Oh wow, reminds me, quick story. We were making a "Swedican" cake to represent Sweden and America for our international potluck and I was obviously helping. Made it with all the good fruit and whipping cream. Once I finished whipping the whipping cream ( it took like 10 minutes) she tasted and said perfect. I tasted and said to myself...no taste? no sweetness? So we compromised, she not so willingly, and put one dollop of Cool Whip into the mix for a little bit of flavor. And while she wasn't looking I might have added a few extra dollops...and she was not very happy. But she forgave her ignorant American friend and now I will let her make her cake by her rules forever more." - Nicole



Imorgon ska jag forsoka uppdatera med lite smaskiga nyheter harifran! Btw, jag har svarat pa era kommentarer i foregaende inlaggs kommentarsfallt.
Alex

0 kommentarer: